Dopis pro prvňáčky

Milý prvňáčku,

v září se spolu potkáme poprvé ve škole, bude to tvůj velký den. Usedneš do své lavice a začne pro tebe nové dobrodružství. Naučíš se číst, psát, počítat a další důležité věci. To je něco, viď? Doufám, že se už těšíš – stejně jako já 🙂 .

Ve škole dostaneš knihy, ze kterých se budeme společně učit. Jistě už máš připravenou krásnou školní tašku, ve které by Ti neměly chybět tyto věci:

  • velké a malé desky na sešity
  • desky na číslice a na písmenka
  • v penále – dvě tužky číslo 1, pastelky, guma, nůžky, ořezávátko, kratší pravítko (není povinné)
  • průhledné obaly – cca 10 kusů na malé sešity (na ostatních se společně domluvíme na začátku školního roku)
  • ručník do třídy (podepsaný)
  • látkový ubrousek (postačí utěrka) na svačinu

Na malování a tvoření budeš potřebovat: zástěrku, igelitový ubrus na lavici, noviny, hadřík, temperové barvy, vodové barvy, štětce (plochý, kulatý; vhodné různé velikosti, ale není to podmínkou), kelímek na vodu, modelínu, voskovky, pastelky Progresso (zvané progresky), lepidlo (stačí tyčinkové na papír). To vše uložené do kufříku s Tvým jménem.

Na tělesnou výchovu je třeba sportovní oblečení – tričko, mikina, tepláky, kraťasy, náhradní ponožky; dále sportovní boty se světlou podrážkou do tělocvičny a jedny boty na ven; malý míček a švihadlo.

Určitě nezapomeň také na přezůvky do školy (bačkůrky).

Přeji Ti hezký zbytek letních prázdnin, užívej sluníčka, koupání a radosti.

V ZÁŘÍ SE NA TEBE TĚŠÍM !!!

                      Paní učitelka Hana Patlejchová

Milí rodiče,

prosím přečtěte si tento dopis společně s vaším budoucím školáčkem 🙂 . Je značně obsáhlý, ale většina věcí se využije i v dalších školních letech. V případě nejasností mě kontaktujte na telefonním čísle: 775 121 436, ráda poradím.

Psací pero prosím nekupujte, děti ho budou potřebovat až později (cca v prosinci). A hlavně – dostanou ho ode mě dárkem (za odměnu ve správný čas 🙂 ).

Děkuji.

You may also like...